Home
   Wie ►
   Waarom ►
   Waar ►
   Voorbereidingen ►
      De kavel
      Keuze bouwer
      Tekenen .....
      Sonderen
      Nog meer tekenen
      Keukenperikelen
      Tuin
   Bouwen ►
   Dagboek
   Fotogalerij ►
   Gastenboek
   Te koop ►
   Contact en route
Er komt heel wat bij kijken hoor!

Het klinkt wel gemakkelijk: "Als we geen bestaand huis naar onze zin kunnen vinden, nou, dan gaan we toch een huis bouwen!"

Maar er moet van alles bedacht en geregeld worden: er moet een kavel gezocht worden, er moet bedacht worden hoe we het huis willen hebben, en wie het gaat bouwen, en natuurlijk niet onbelangrijk, of het financieel allemaal wel haalbaar is.

En er moet van alles uitgezocht worden, hoe het zit met regels, wat mag er wel, wat mag er niet. Je hebt met allerlei instanties te maken, met de gemeente, met het hoogheemraadschap, en nog veel meer.

Een drukke tijd dus, waarin van alles gedaan moet worden. Maar dat geeft niet. Het bleek al snel dat ik (Dirkje) van ons vieren de meeste tijd had, dus ging ik maar eens aan het zoeken, en aan het bellen, en aan het mailen, en aan het schrijven. De anderen zochten dapper met me mee, en gaven me vaak tips: kijk hier eens, heb je daar al aan gedacht?  

En als ik dan wat gevonden dacht te hebben, gingen we kijken, vaak ging ik met Karin, soms met Jan, en als we echt dachten dat het wat kon zijn, gingen we nog eens met zijn vieren.

Druk dus, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook best leuk vind allemaal!